maandag 10 augustus 2009 Geslaagd Poëziefeest

BARENDRECHT - Organisatoren Gusta Bastian, John Brosens en Dick Docters van Leeuwen kijken met tevredenheid terug naar het Poëziefeest van zaterdag 6 juni in de bibliotheek aan de Middenbaan.
De bijdragen van de twaalf dichters die er acte de présence gaven waren afwisselend van thema en van een aanzienlijk niveau. Debutante Hanelly Krutwagen-Lemmens uit Eindhoven, die de inspiratie voor haar poëzie aan de alledaagsheid van het bestaan ontleent, wist bij het publiek een gevoelige snaar te raken. Alex Franken uit Den Haag slaagde er met zijn act behendig in muziek en poëzie tot een amusant geheel te verenigen. Amanda Visch uit Breda, die reeds publiceerde in Krakatau en Opspraak, bracht met verve een dichterlijke koppeling met haar dagelijks werk tot stand.
Verder traden op Martin Beversluis, Mercedes, Ingo Audenaerd, Manuel Suurhoff, Mickey F en Dick Docters van Leeuwen. Voor het Open Podium aan het eind van het programma meldden zich drie aanstormende talenten uit Ridderkerk en Barendrecht.
Ook drie Barendrechtse dichters ��" die ieder hun poëzie reeds in een bundel gepubliceerd zagen ��" traden tijdens het Poëziefeest voor het voetlicht. Paul Bernhard vraagt zich middels zijn werk af wat 'werkelijkheid' nu eigenlijk is en wat dat voor de mens inhoudt. Bij Adriaan Broos klinken zijn Zeeuwse roots regelmatig door in zijn poëzie. Op de grens van land en water voelt hij zich thuis, terwijl ook de vrije natuur hem inspireert. Dichteres Gusta Bastian wordt al jaren creatief en heen en weer geslingerd tussen muziek, schilderen en schrijven. Haar gedichten bevatten vaak een ondertoon van melancholie.
Het publiek in de welgevulde leeshoek van de Barendrechtse bibliotheek toonde zich na afloop verheugd over het initiatief een Barendrechts Poëziefeest te organiseren. Gezien de respons en het niveau is het zeer waarschijnlijk dat dit literair initiatief in de toekomst een vervolg zal krijgen.

Bekijk hier het artikel in "Dé weekkrant.nl":
Geslaagd Poëziefeest

maanpoezieflyer